SAUL SM-maastot 26.9.2020

Sarjat ja matkat

N30/35/40/45: 6 km

N50/55/60/65: 4 km

N70/75: 2 km

N80+: 1 km

M30/35/40/45/50/55: 6 km

M60/65: 4 km

M70/75/80/85: 2 km

M90+: 1 km

1km=1xlyhyt, 2km=1xpitkä,

4km=2xpitkä, 6km=3xpitkä

Joukkuekilpailu sarjoittain 3-henkisin joukkuein SAUL:n sääntöjen mukaisesti.

  • Joukkuekilpailun säännöt
Joukkuekilpailun säännöt

Henkilökohtaisen kilpailun lisäksi järjestetään seurojen välinen joukkuekilpailu sarjoittain SM-maastoissa, SM-puolimaratonilla, SM-maantiekympillä ja SM-maratonilla.

Joukkueen tulokseksi kirjataan samaa seuraa edustavien kolmen parhaimman urheilijan yhteenlaskettu aika.

Jos urheilijoita on samasta seurasta samassa kilpailussa kuusi tai enemmän, kolme parhaiten sijoittunutta muodostavatensimmäisen joukkueen, kolme seuraavaksi sijoittunutta toisen joukkueen jne. Joukkueitten sijoitus määräytyy yhteenlaskettujen aikojen mukaan siten, että se joukkue voittaa, jonka aikojen summa on pienin. Jos tulos on sama, voittaa se joukkue, jonka kolmanneksi parhaalla kilpailijalla on parempi aika.

Samassa ikäsarjassa kilpailevat saman seuran urheilijoista muodostettu joukkue on ilmoitettava ja maksettava, mutta sitä ei tarvitse erikseen varmistaa joukkuekilpailuun. Joukkueen voivat muodostaa myös urheilijat, jotka henkilökohtaisessa kilpailussa kilpailevat eri ikäsarjoissa. Joukkueen muodostamisen edellytyksenä on, että siihen kuuluvien urheilijoiden matka ja lähtöaika ovat samat. Tällaiseen joukkueeseen voidaan ilmoittaa kolme kilpailijaa ja se on ilmoitettava joukkuekilpailuun varmistuksen yhteydessä.

Joukkueen sarja määräytyy aina joukkueen nuorimman urheilijan mukaan.

Kommentti: Ensisijaisesti joukkueen muodostavat seuran kolme tässä ikäsarjassa kilpailevaa urheilijaa. Jos joukkuetta ei muodostu ilman sarjan vaihtajia, joukkuetta voidaan täydentää yhdellä tai kahdella vanhempien sarjojen urheilijalla. Edellytyksenä on kuitenkin, että vähintään yksi urheilija täyttää sarjamäärityksen. Jos seuralla on kaksi joukkuetta samassa sarjassa ja joukkueiden muodostamiseen käytetään myös sarjan vaihtajia, menetellään seuraavasti: Ykkösjoukkueen muodostavat kolme parasta tulosta tehnyttä sarjamäärityksen mukaista urheilijaa. Kakkosjoukkueeseen sijoitetaan kolme seuraavaksi tullutta. Kakkosjoukkueen

muodostamiseen voidaan käyttää yhtä tai kahta sarjan vaihtajaa, jos sarjamäärityksen mukaisia urheilijoita ei ole tarpeeksi. Kakkosjoukkueessakin siis vähintään yhden urheilijan tulee täyttää sarjamääritys.

Kommentti: Kukin urheilija voi olla mukana vain yhdessä joukkueessa. Joukkuekilpailuun erikseen ilmoitetussa joukkueessa oleva ei siten voi olla mukana toisessa ilmoitetussa joukkueessa eikä häntä voida ottaa huomioon seuran ilmoitetun joukkueen ulkopuolisina kilpailleiden mahdollisesti muodostamaan joukkueeseen.

Ilmoittautuneet

Aikataulu

Reitit

Lyhyt (n.1km)
Pitkä (n. 2km)

Reittivideot

  • 1km
  • 2km
  • 4km
  • 6km
1km
2km
4km
6km